بیماری کرون و سلیاک چیست FUNDAMENTALS EXPLAINED

بیماری کرون و سلیاک چیست Fundamentals Explained

بیماری کرون و سلیاک چیست Fundamentals Explained

Blog Article

این افراد باید از مصرف غذاها و داروهای حاوی گلوتن برای همیشه پرهیز کنند.

بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد می‌شود. بیماری سلیاک به نام‌های اسپرو، اسپروی غیر حاره‌ای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده می‌شود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد ماده‌ای سمی می‌شود که پرزهای روده را از بین می‌برد. پرزهای روده، برآمدگی‌های انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.

همچنین داشتن آگاهی و اطلاعات کافی بیمار در مورد مواد غذایی حاوی پروتئین گلوتن برای پیشگیری از بروز این حساسیت امری ضروری است.

لیستی از مراقبت‌های مهم و حیاتی

مهمترین خطرات و بیماری های ایجاد شده ناشی از سلیاک عبارتند از:

حتی اگر بیماری سلیاک با علائمی همراه نباشد، ایجاد آسیب در سلول‌های روده اتفاق خواهد افتاد.

بیشتر مواقع طبیعی است که مدفوعتان تغییر رنگ دهد. گاهی تغییر رنگ مشاهده شده در مدفوع، نشان از مصرف ماده چه عواملی باعث بیماری سلیاک میشود غذایی خاص و یا تغییر رژیم غذایی دارد.

معمای ریاضی

اگر نتیجه‌ی نمونه برداری و آزمایش خون نشان دهنده‌ی وجود بیماری سلیاک در کودکان باشد، باید یک نمونه برداری داخلی نیز انجام شود.

زمانی که کودک مواد غذایی دارای لاکتوز مصرف می‌کند، دچار درد و اسهال می‌شود. این عدم تحمل لاکتوز ممکن است حتی بعد از رعایت رژیم غذایی بدون گلوتن نیز ادامه داشته باشد.

اگر شیرین بیان، مکمل‌های آهن، یا داروهای بیسموت (مانند پپتو بیسمول) مصرف کرده‌اید، این امر می‌تواند دلیلی برای مدفوع سیاه باشد. اگر هیچ کدام از این موارد را نداشته اید، مدفوع سیاه می تواند نشانه خونریزی در قسمت فوقانی دستگاه گوارش باشد.

اگر مدفوع به رنگ سایه روشن گچی است، ممکن است به این معنی باشد که صفرا ندارید. صفرا یک مایع گوارشی است که از کبد و کیسه صفرا می آید، بنابراین اگر مدفوع سفید تولید می کنید، احتمالاً به این معنی است که دچار انسداد مجاری صفراوی شداید.

شکلی که تا حدودی کنده مانند است، به دلیل تشکیل شدن مدفوع در روده، و خروج آن است. با این حال، همانطور که بعدا به آن خواهیم پرداخت، مدفوع می تواند اشکال مختلفی داشته باشد.

اگر این احساس یبوست را تجربه می کنید، می توانید غذاهای پرفیبر بیشتری مانند لوبیا، سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. نوشیدن مایعات زیاد، فعال ماندن و مدیریت استرس نیز می تواند به کاهش یبوست کمک کند.

Report this page